PUI háttér
HU EN
Profizmus
Precizitás
Partnerség

Publikációk

Az Adózás új szabályai 2011-bem

2011. január 3.

2010. november 16-án fogadta el az Országgyűlés a 2011. évi adó-és járuléktörvények módosítását. Két nagyobb kérdéskört érint az új szabályozás: az egykulcsos rendszerre való áttérés mellett jelentős változást hoz a családi kedvezmény rendszerének átalakítása. Ezt a lehetőséget a jelenlegi szabályozás szerint 3 gyermektől lehet igénybe venni és maximálisan 4000 forinttal mérsékli a befizetendő adó mértékét. Az új szabályozás kiszélesíti a kedvezmények körét.

>> Tovább a teljes cikkre
A Mikrofin Klaszter rendezvényén tartott előadások

2010. április 20.

A Mikrofinanszírozó Pénzügyi és Tanácsadó Klaszter 2010. március 26-án egy előadássorozatot szervezett tagjai számára, melynek célja az volt, hogy az egyes tagszervezetek alkalmazottai megismerkedjenek néhány jogszabályi változással, illetve azzal, hogy mi az a klaszter, és hogyan képzelhető el a jövőben a működése. Jelen cikk ezekről az előadásokról kíván egy rövid áttekintést adni.

>> Tovább a teljes cikkre
A fizetési meghagyás új szabályozása

2010. január 1.

A fizetési meghagyás (továbbiakban: FMH) egy olyan nem peres eljárás, amely elsősorban arra szolgál, hogy az adóst közokirat formájában felszólítsuk lejárt, összegszerűen meghatározott pénzkövetelés megfizetésre. Egymillió forintértéket meg nem haladó pénzkövetelés azonban csak fizetési meghagyás útján érvényesíthető.

>> Tovább a teljes cikkre